top of page
Search

Ako plánujeme marketingové aktivity v rámci agentúry?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Prednedávnom sme si vyhodnocovali všetky aktivity, ktoré nám priniesli biznis a klientov. Zistili sme, že väčšina našich klientov sa stala našimi klientmi práve na základe toho, že poznali obsah, ktorý tvoríme a páči sa im. Zistili sme teda, že nám to ide oveľa lepšie cez marketing, ako keď niekoho priamo oslovíme. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli nanovo naštartovať naše marketingové aktivity a celkový proces ich realizácie.

Ako riešime marketingové aktivity v agentúre? 

V rámci marketingu agentúry riešime vlog, blog, Digitálny Štvrtok, Digital Hot Shots, samsilearning – KnowHow, patria sem aj moje prezentácie na konferenciách a PPC kampane našich casestudies. To sú pravidelné aktivity.  Ad-hoc alebo nárazové aktivity plánujeme s mojím spoločníkom Mišom Fehérom. 

Na začiatku mesiaca máme stretnutie ja a Mišo a plánujeme marketingové aktivity obmesiac. Tam vymyslíme a zhodneme sa na aktivitách, ktoré budeme robiť. Z týchto aktivít vzniknú konkrétne úlohy v Asane, ktoré zadáme ľuďom. Následne si s nimi dáme spoločný meeting a jednotlivé úlohy si so všetkými vysvetlíme. Dôvod, prečo to plánujeme obmesiac, je, aby sa mesiac pred realizáciou aktivít stihli dopracovať detaily či nejasnosti.

Review meeting a jednotlivé fázy

Keď sú zadané a vysvetlené úlohy, každý týždeň máme Review meeting. Ten slúži na to, aby sme vedeli, ako sme na tom s realizáciou jednotlivých aktivít. Takisto máme šikovnú tabuľku, ktorá je rozdelená na SEE, THINK, DO a CARE fázy, aby sme vedeli a mohli si overiť, že dané aktivity spĺňajú svoj cieľ a efektivitu. Napríklad, pri PPC kampani v SEE fáze nám ide hlavne o to, aby ľudia vedeli, že je samsiDigital, ktoré inovuje komunikáciu. V tejto fáze ešte nemusia vedieť, čo všetko robíme, že ponúkame bezplatnú úvodnú analýzu a pod. Stačí, že vedia, že existujeme.

V každej fáze tiež sledujeme odlišné KPI. V SEE fáze nás teda zaujíma dosah, CPR a frekvencia. A takto to máme porozdeľované a vieme, ako nastaviť kampane a hlavné posolstvo jednotlivých aktivít.

Ak vás táto téma zaujala, pozrite si celé video, kde sa jej venujem do väčších detailov:


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

bottom of page