top of page
Search

Prečo neklamať používateľov v reklame #2

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Druhe pokracovanie na tuto temu. Prvy krat som pisal o reklame Nadacie Oragne na Facebooku a o tom ako si do obrazkov na FB podla mna neefektivne umiestnili fake buttony „Paci sa mi to“ a „Zdielat“.

Teraz sa budem venovat YouTube reklame, ktora bezala v Decembri. Je to mozno neaktualne ale aspon chcem poukazat na tuto reklamu. Konkretne ide o kampan VUB Banky.

Agentura, ktora pripravila kampan pre VUB banku sa vyhrala s buttonom „Preskocit reklamu“, ktory je defaultne vo video reklame na Youtube, na ktory mozete kliknut po 5 sekundach od spustenia video reklamy.

Nad tento button umiestnila do videa cierny ram s grafikou podobnou ako YouTube button Preskocit reklamu a s textom „Preskocit na nalepku“ potom cez anotacie nastavila link na klasicku landing page, na ktoru sa dostanete aj po kliknuti na reklamu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Na rozdiel od Facebook reklamy Orange v tomto pripade je aspon mozne merat Bounce Rate reklamy resp. fake buttonu „Preskocit na nalepku“ a ine statistiky na webe (Orange reklama smerovala na FB) takze si agentura mohla vyhodnotit, ze ci to bolo pre nich efektivne alebo nie.

V kazdom pripade je vysoko pravdepodobne, ze uzivatelia, ktori videli tuto reklamu a klikli na fake button chceli vlastne reklamu preskocit. Ci uz zo zvyku, ze je tam button na preskocenie reklamy alebo preto, ze sa da na tento button kliknut hned od prvej sekundy videa a nie az po 5 ako pri standardnom „Preskocit reklamu“. Urcite vysoke mnozstvo uzivatelov nekliklo na tento button s cielom, ze ich reklama zaujala a chcu pozriet web.

(ano viem, ze screenshot je az z 20 sekundy, ale dalo sa prekliknut hned od zaciatku. Iny screen som nestihol spravit)


Moje osobne odporucanie pre video reklamu je snazit sa video pripravit tak, aby v prvych „bezplatnych“ 5 sekundach (YouTube video reklama je spoplatnena TrueView) dostal uzivatel dost relevantnych informacii a teoreticky aby sme mu teda odovzdali posolstvo reklamy aj zadarmo bez zaplatenia TrueView. Pre priklad LIDL robi YouTube reklamu z mojho pohladu vynikajuco.

Okej, už vieš, prečo používateľov v reklame neklamať. K tomu sa ti bude hodiť vedieť aj to aj to, prečo je v reklame dôležité byť konzistentný. Prečítaj si.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bottom of page