top of page
Search

Aká je najdôležitejšia metrika na Sociálnych sieťach?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ja keď som riešil túto tému už dávnejšie jednoznačne pre mňa vyhral engagement. Myslel som, že každý kto reálne rieši sociálne siete má na to rovnaký názor.

Dnes som natrafil na článok, ktorý na Twitter zdielali ľudia z Visibility.

Článok je v skratke o tom, že 55 expertov na sociálne siete dostalo otázku: Keby ste mohli merať na sociálnych sieťach iba 3 metriky, ktoré by to boli:

Dopadlo to takto:


Engagement s väčším náskokom vyhral. Nižšie v tom článku si môže prečítať konkrétnejšie odpovede jednotlivých expertov. Prečo, ale vyhral engagement?

Skúsim tu teda zhrnúť môj pohľad prečo je engagement najdôležitejšia metrika.

Keď sa začali nakupovať vo veľkom fanúšikovia a followers už vtedy sa riešilo, že nejde o počet fanúšikov ale o ich kvalitu. A o tom to je v prvom rade. Čiže nie je podstatné aby ste svojej značke alebo klientovi nahrabali čo najväčšie množstvo followerov a fanúšikov na všetkých sociálnych sieťach pokiaľ tí fanúšikovia ani nebudú relevantní.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dôležité je dobre si zadefinovať cieľovú skupinu aj na sociálnych sieťach a snažiť sa generovať taký obsah, ktorý je pre danú cieľovku zaujímavý a preto vás sami vyhľadajú a dajú follow / sa stanú fanúšikmi.

Čiže v prvom rade ide o kvalitu vašich fanúšikov. OK. Máte teda kvalitných fanúšikov a followerov čo s tým ďalej?

Engagement vám dokáže veľmi presne ukázať, že či pre tých svojich fanúšikov generujete taký obsah, ktorý je pre nich naozaj relevantný, zaujímavý a má nejakú pridanú hodnotu.

Engagement vám v skratke povie, že či to na sociálnych sieťach robíte dobre alebo nie.

Keď sa na to pozrieme ešte z druhej strany… Môžete generovať kvalitný a relevantný content pre vašu cieľovú skupinu.. no v prípade, že máte nerelevantných fanúšikov a followerov tak budete mať opäť nízky engagement.

Preto by sa mali aj značky, firmy, klienti a všetci na sociálnych sieťach orientovať nie na kvantitu ale skôr kvalitu. Vytvárať zaujímavejší obsah ako len fotku s produktom a logom v 30 rôznych prevedeniach každý tretí deň bez zmyslu.

Čiže najbližšie ak príde zadanie od klienta „Do konca roka chceme XY fanúšikov/followerov“ treba mu vysvetliť, že pokiaľ nevie pracovať s tým množstvom fanúšikov čo má teraz tak je zbytočné sa pokúšať fanúšikov „umelo“ navyšovať lebo to nemá žiadnu pridanú hodnotu ani pre fanúšika ani pre značku.

Ešte raz teda v skratke:

Kvalitný fanúšik / follower + kvalitný obsah s pridanou hodnotou = najlepší engagement. Preto je to aj najdôležitejšia metrika.

Okrem engagementu je dosť dôležitý aj feedback od našich zákazníkov. O tom, ako to s ním ale netreba preháňať, sa dočítate tu.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bottom of page