top of page
Search

Facebook Brand Lift Study, kreatívna kampaň Deutsche Bahn a ďalšie novinky | Digital Hot Shots 2 #29

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dali sme dokopy všetky zaujímavé novinky z digitálu na jednom mieste pod názvom Digital Hot Shots.

V dvadsiatom deviatom pokračovaní druhej série nájdeš 11 noviniek. Pozrieť si ho môžeš nižšie alebo si vypočuj podcast na Spotify a iTunes.

Ak máš nejaké tips and tricks na ďalšie novinky, pošli nám ich na dhs@samsidigital.sk.

V Tech Shots sa dozvieš každý piatok novinky zo sveta technológií s Michalom Fehérom 🙂

Facebook zaviedol Brand Lift Study. Funguje podobné ako na Youtube. Túto štúdiu môžete využiť, keď robíte brand kampaň a chcete vedieť, ako sa zdvihla poznateľnosť vašej značky. Funguje to takto, spravia sa dve vzorky cieľových skupín. Jedna je cieľová skupina, ktorú si vyberiete a ktorá vašu reklamu uvidí. Druhá skupina je tá istá cieľová skupina, ale kontrolná vzorka, ktorá tú reklamu vidieť nebude. Na obidve cieľové skupiny po istom čase ide dotazník. Cez tento dotazník a odpovede vám vie Facebook neskôr vytvoriť Brand Lift štúdiu. Viac k téme sa dočítate v originálnom článku.

Spotify prichádza s novými cielením, a to Interest targeting a Real Time Context targeting. S Interest targeting môžete cieliť na základe toho, akú hudbu, podcast a playlisty človek počúva. S Real Time Context targeting viete zase zacieliť na niekoho, kto si práve zapol playlist na cvičenie lebo ide cvičiť alebo si zapol playlist k učeniu, lebo sa chystá študovať. Táto možnosť je dostupná zatiaľ len v USA , UK , Kanade a v Austrálii.

V rámci Creator Studia viete už plánovať príspevky aj pre Instagram.

Cestovať za krásnymi miestami netreba ďaleko. Pozrite si, ako aj real-time generovali tieto reklamy. Je to technický aj myšlienkovo pekná kampaň.

Na tejto stránke sa môžete pozrieť, aké strany práve inzerujú politickú reklamu na celom svete.

Nič drastické sa nekoná. Zmena bude spočívať v pridaní by Facebook za Instagram a WhatsApp.

Facebook pripravuje technológiu, ktorá by dokázala čítať myšlienky.

Prečítajte si bližšie, aké sú základné rozdiely medzi inzerciou na LinkedIn-e a napríklad na Facebooku. Všetky body sú vysoko relevantné aj pre náš slovenský trh.

Tieto firmy vytvorili aplikáciu v Google Play, ktorá v sebe mala malware, ktorý vedel generovať falošné kliky na reklamu, z čoho tieto firmy profitovali. Facebook to odhalil, zažaloval obe firmy a inzerentom vrátil peniaze za falošné kliky.

Opäť to bolo nelegálnym spôsobom a spolu s Facebookom sa teraz snažia tvrdšie chrániť únik svojich dát od doby Cambridge Analytica.

Kontroverzne na úvod podaná kampaň, ktorá je založená na tom, ako Volvo 40 rokov zbieralo dáta o nehodách. Na základe toho vytvorilo štúdiu, ako vytvoriť bezpečnejšie autá. Tieto informácie poskytli aj svojej konkurencii, aby boli bezpečné všetky autá.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


[vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

bottom of page