top of page
Search

Facebook sprístupnil 360 stupnové videá

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Facebook spustil 360 stupňové videá, ktorých sa chytili hneď veľké značky. Takéto videá budeme mať čoskoro k dispozícii aj v reklamách. Určite to bude zaujímavé pre používateľov a kreatívcov.

Určite ste viacerí zaregistrovali 360 video Star Wars



Speed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook. Posted by Star Wars on Wednesday, September 23, 2015

Prípadne Red Bull video



Red Bull Hare Scramble in 360Get dirty. http://win.gs/HareScramble Posted by Red Bull TV on Wednesday, September 23, 2015

Je to super imidžová vychytávka a dalo sa aj čakať, že FB s niečim takým príde keďže to YouTube avizoval už pred dlhšou dobou a ešte aj v reklamách.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Čo si treba uvedomiť tak ako s každým novým reklamným formátom je to, že či je daný formát vhodný aj pre môj produkt/cieľovú skupinu. Viem si predstaviť ako sú všetci marketéri nadšení z noviniek no produkcia takéhoto videa aby vyzeralo dobre a dokázalo lepšie budovať awareness prípadne aby malo reálnu pridanú hodnotu bude celkom finančne náročné.

Zároveň je tento formát určený viac menej pre veľké brandy, ktoré potrebujú pravidelne inovatívne budovať brand awareness a teda nepôjde veľmi o „funkčný formát“.

Áno určite sa nájde aj iné využitie ako pre awarenessové kampane. Napríklad by mohol byť tento formát zaujímavý pre eshopy, ktoré už teraz disponujú 360 prezretím produktu. Takto by mohli napríklad na YT / FB robiť remarketingové kampane, ktoré pekne odprezentujú detail produktu a zároveň im to neprináša takmer žiadne dodatočné náklady na produkciu.

Celkovo keď to zhrniem tak je to zase len jeden z nových formátov a značky stále nechápu, že nejde o formát reklamy, ale skôr o obsah a pridanú hodnotu.

360 formát videa zatiaľ nie je prístupný pre všetky stránky tak ako to štandardne býva pri nových vychytávkach Facebooku. Ten si ich najskôr otestuje na najäčších stránkach a inzerentoch a až po vychytaní múch službu sprístupní všetkým.

tomto článku som zhrnul, prečo by mala vaša stratégia obsahovať video content.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bottom of page