top of page
Search

Používate Business Manager a MCC?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Či už ste agentúra alebo priamo klient a inzerujete na Google alebo Facebooku určite sa vám oplatí využívať ich biznis účty MCC (My Client Center) a Business Manager. Vďaka týmto účtom dokážete na jednom mieste cez jeden login spravovať viaceré účty od kampaní a rôznych klientov. Je to prehľadný a jednoduchý spôsob a výrazne to uľahčuje prácu.

V prípade, že potrebujete naplánovať nejakú kampaň a potrebujete vedieť aké ste dosahovali výsledky na rovnakú alebo aspoň približne rovnakú cieľovú skupinu, viete sa jednoducho prepínať medzi účtami a kampaňami.

Zároveň ak chce mať klient pod kontrolou svoje kampane dokážete do každého účtu pridať iného klienta.

Ako to funguje?

MCC:

Google má veľmi dobre zvládnuté takmer všetky návody a nie je tomu inak ani v tomto prípade: https://support.google.com/adwords/answer/6139186?hl=en

Stačí len ísť na stránku MCC a postupovať podľa pokynov, nie je to nič komplikované.


Hierarchia účtov:

Zmena účtu na MCC

Ak už teraz máte vytvorený AdWords účet a chcete na rovnakú emailovú adresu vytvoriť MCC, musíte najskôr z AdWords účtu tento email odstrániť. Spravíte to tak, že do účtu pridáte inú emailovú adresu (v nastaveniach AdWords účtu) s Admin právami a adresu, ktorú chcete použiť na MCC odtiaľ vyhodíte. Následne budete postupovať podľa návodu na vytvorenie nového MCC. Pôvodný AdWords účet si potom nalinkujete do MCC.

Pre každý účet môžete mať samostatne nastavenú fakturáciu čo znamená, že v niektorých účtoch môžete mať vaše fakturačné údaje a v niektorých môžu byť priamo klientove.

MMC – prepájanie účtov: Ak má klient vytvorený AdWords účet / MCC účet, stačí aby vám poslal číslo účtu a vy v MCC kliknete na +Account a vyberiete možnosť Link Existing Accounts kde následne zadáte číslo účtu, ktoré vám klient poslal vytvoríte názov a odošlete. Klient to následne musí potvrdiť vo svojom účte a máte prístup.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Facebook Business Manager

MCC od Google poznajú asi všetci, čo možno niektorí z vás nevedia je, že Facebook cca pred rokom spustil Business Manager čo je obdoba MCC na Google.

Do účtu sa prihlásite svojou emailovou adresou, ktorú používate na Facebooku, ale zároveň potom v registrácii zadáte vašu firemnú emailovú adresu cez ktorú sa budete prihlasovať v budúcnosti. Ide o to aby si Facebook overil „kto ste“.


Tak isto keď do účtu budete pridávať ďalších zamestnancov, pridáte ich pomocou emailovej adresy – ale oni pri registrácii budú musieť zadať aj svoj súkromný login pre overenie. Pri ďalších prihlasovaniach to už nebude potrebné a budú sa prihlasovať čisto pomocou svojej firemnej emailovej adresy a hesla, ktoré si vytvoria.

Na jednom mieste potom dokážete spravovať okrem Ad Accountov aj Stránky, Instagram Accounty, Userov (vášho Business Managera).

V prípade, že klient má vlastný Ad Account / Page dokážete požiadať o prístup do jeho účtu priamo cez Business Manager v sekcii Claim Assets.


Ak chcete začať s Business Managerom: business.facebook.com

Už vieš, ako si zjednodušiť inzerovanie v rámci Googlu a Facebooku. Čo si tak zjednodušiť aj iné oblasti online života? Napísal som o tom tu.

Využívate na svoje kampane spomínané účty? Sú nejaké vychytávky, ktoré by ste odporučili?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bottom of page