top of page
Search

SEO Emojis, najlepšie Youtube reklamy za Q2 a ďalšie novinky | Digital Hot Shots 2 #26

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dali sme dokopy všetky zaujímavé novinky z digitálu na jednom mieste pod názvom Digital Hot Shots.

V dvadsiatom šiestom pokračovaní druhej série nájdeš 10 noviniek. Pozrieť si ho môžeš nižšie alebo si vypočuj podcast na Spotify a iTunes.

Ak máš nejaké tips and tricks na ďalšie novinky, pošli nám ich na dhs@samsidigital.sk.

V Tech Shots sa dozvieš každý piatok novinky zo sveta technológií s Michalom Fehérom 🙂

Pomocou umelej inteligencie chce Instagram zabraniť šikonovaniu na svojej platforme. Pri písaní komentáru a pri použití istých slov či vetných spojení sa vás AI spýta, či to chcete naozaj takto zdieľať. Zatiaľ by to malo fungovať v angličtine.

Problém s Viagogo sa riešil dva roky. Reseller vstupeniek dostál zákaz v rámci Google Ads. Porušovali základne pravidlá a závadzali používateľov. Práve z týchto dôvodov im Google zakázal ďalej inzerovať.

Ako sú na tom emotikony v rámci vyhľadávania? Vyhľadávanie vezme emotikonu ako takú, neprepisuje ju. Z pohľadu SEO môžete myslieť na budúcnosť a posnažiť sa emotikony zapracovať do názvov, popiskov alebo nadpisov. Keď budú ľudia čoraz viac vyhľadávať pomocou emojis, tákato príprava dopredu sa vám môže vyplatiť. Príklady výsledkov nájdete nalinkované v nadpise.

Pozrite si, aké sú najlepšie reklamy za druhý kvartál na Youtube. Link nájdete v nadpise.

Zabezpečte si Facebook účet ešte pred krádežou a zneužitím účtu na propagáciu reklám. Rady a tipy, ako to spraviť nájdete v článku nalinkovanom v nadpise.

Alza spravila kampaň. Za vytetovanie si panáčika Alzy, mohli ľudia súťažiť o iPhone. Dali by ste sa na to? Dali ste sa na to? :O Viac o kampani v nadpise.

Instagram expanduje tento test z Kanady už aj do Brazílie. Experimentuje s rôznymi formami, ako by mohi byť tieto likes skryté. Instagramu ide hlavne o to, aby sme pri zdieľaní nepremýšlali, koľko likes za to získame, ale sústredili sa na obsah a vlastné sebavyjadrenie. Čo si o tom myslíte? Budeme mať raz Instagram bez likes? Bude nám bez nich lepšie?

Doteraz, ak ste spĺňali percento obsahu, ktoré bolo proti pravidlám Instagramu, zablokovali vám účet. Teraz sa k tomuto pravidlu prída ďalšie. Ak v istom časovom okne opakovane porušíte pravidlá, váš účet bude môcť byť rovanko zablokovaný. Plus, Instagram vytvoril notification system, ktorým vám oznámi, či je vás účet ohrozený alebo by mohol byť zablokovaný.

V ľavom hornom rohu kliknete na Support. Zakliknete Report bug and send logs. Následne môžete napísať správu, že si želáte vymazať svoje dáta. Nezabudnite v požiadavke spomenúť aj slovo privacy. Tento request Face App spracuje, samozrejme s istým časovým odstupom, keďže vaša požiadavka bude jedna z milióna (minimálne) 🙂 Na iPhone vám to pôjde, ak máte Mail Appku natívnu od Apple.

Facebook spúšťa Holiday Insight Tool, kotrý vám na základe historických dát vie povedať, ako sa používatelia správaju počas sviatkov a sviatočných obdobiach. Škoda je, že v tom nie je zahrnuté Slovensko. Môžete si však pozrieť správanie ľudí v Českej republike. Aspoň 🙂

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


[vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

bottom of page