top of page
Search

Viete, čo je multiscreen a prečo je zaujímavý pre vaše online kampane?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Určite ste sa už všetci stretli s pojmom multiscreen. Ak to mám vysvetliť úplne jednoducho, ide o to, že v dnešnej dobe už ľudia bežne vnímajú viacero obrazoviek naraz. Čiže napríklad sedia doma v obývačke, sledujú TV a do toho ťukajú do mobilu, tabletu alebo majú otvorený notebook. Tak isto napríklad v práci – okrem toho, že pozerajú do PC, tak pravidelne sledujú aj svoj mobil.

Prečo by sme tento pojem nemali podceňovať?

Štatistiky ukazujú, že aj na Slovensku je multiscreen zaužívaný. Podľa štatistík z Consumerbarometra, až 55% slovenských používateľov je online počas sledovania televízie.


Ďalšie štatistiky nám dokážu presne povedať, aké zariadenia používajú diváci pri sledovaní televízie:


Najčastejšie diváci popri televízií používajú smartphone, a to na sledovanie online diania. Je to pochopiteľné, kedže pre používateľov je to najpohodlnejšie.

Čísla nám ukazujú, že multiscreen je reálny a relevantný pojem aj na Slovensku.

Ako s týmito informáciami pracovať?

V prípade, ak máte televízne kampane

Prispôsobte kreatívu v online tak, aby ste dopovedali príbeh z TV. Na základe spotlistov z televízie dokážete veľmi presne určiť, kedy budú vysielané vaše reklamné spoty. Na základe toho dokážete naplánovať online kampaň tak, aby sa počas týchto spotov zobrazovala personalizovaná kreatíva, ktorá by príbeh z TV doplnila, prípadne ponúkala už aj konkrétny produkt. Ak napríklad v TV inzeruje e-shop, ktorý predáva oblečenie, dokáže potom priamo na mobile zobraziť reklamu, ktorá už je cielenejšia (napr. iba ženské produkty zobrazené ženám). Spojením TV reklamy a personalizovanej kreatívy v online dokážete z celkovej kampane dosiahnuť oveľa lepšie výsledky.

Je jasné, že online reklamu nikdy nezacielite úplne presne na používateľov, ktorí videli vašu TV reklamu. Je však vysoká pravdepodobnosť, že sa tak stane. A jednoduchým testom si dokážete zistiť, či ste dosiahli lepšie výsledky alebo nie.

Pre zvýšenie pravdepodobnosti, že zasiahnete používateľov, ktorí sú doma, skúste reklamu zacieliť iba na používateľov, ktorí sú na mobile a na WIFI. Veľa online reklamných systémov takto cieliť dokáže. Vďaka tomuto nastaveniu si dokážete zvýšiť pravdepodobnosť cielenia na používateľov, sediacich doma pred televízorom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

V prípade, ak nemáte televízne kampane

Zamerajte sa na televízne podujatia, ktoré sleduje vaša cieľová skupina, prípadne prispôsobte kreatívu programu, ktorý je momentálne v TV. Super príležitosťou sú športové udalosti.

Športové podujatia

Sú veľmi veľkým lákadlom pre masy. Ak sa vám podarí pripraviť personalizovanú kreatívu, ktorá bude stále komunikovať váš produkt, môže vám to pomôcť zlepšiť výsledky.

Napríklad:  počas futbalového zápasu môže online stávková kancelária v banneroch zobrazovať v reálnom čase výsledky zo zápasu. Takáto kreatíva určite zaujme používateľov viac, ako obyčajný banner.

V prípade, že máte úplne odlišný produkt – napríklad e-shop s oblečením, dokážete kreatívu prispôsobiť reklamným odkazom v banneri: „Aj my fandíme futbalu! Všetkým futbalovým fanúšikom ponúkame 10% zľavu“

Samozrejme, že sa nemusíte viazať iba na športové podujatia

Programy ako Česko-slovensko má talent alebo Superstar tiež priťahujú množstvo divákov. Ak časť svojej online komunikácie prispôsobíte týmto programom a budete reklamu púšťať v časoch, kedy sa relácia vysiela, môžete sa opäť efektívne posunúť smerom k lepším výsledkom.

Komunikuje vaša konkurencia v TV?

V prípade, že vy nekomunikujete v TV, ale vaša konkurencia áno, viete to využiť. Neviete síce presné časy spotlistov v kampani, môžete však odsledovať správny čas podľa konkurencie a opäť – skúsiť cieliť reklamu na používateľov, ktorí sú s najväčšou pravdepodobnosťou doma – cielenie na pripojenie cez WIFI a iba na mobilné zariadenia. Následne viete pripraviť konkrétnu cielenú kreatívu, ktorá bude jasne komunikovať váš benefit oproti konkurencii.

V prípade, že používateľ ide vyhľadať konkurenčnú firmu online na základe TV reklamy, môže vďaka správnemu cieleniu naraziť práve na vašu reklamu. Ak v nej uvidí jasne komunikovaný benefit oproti konkurencii, môže si vybrať práve vás namiesto konkurencie.

Testovali ste už niekedy multiscreen? Dajte vedieť váš názor v komentároch.

A keď už viete, čo je to multiscreen, určite sa zíde aj informácia o tom, čo je cross-device remarketing, čítajte tu.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bottom of page