top of page
Search

Vzdelávaj sa cez sviatky a v novom roku

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Takto pred rokom som napísal článok o tom, kde sa môžete vzdelávať počas vianočných sviatkov. Článoček mal celkom úspech, a tak som sa rozhodol ho oprášiť a doplniť o ďalšie zaujímavé zdroje. Verím, že vám viacerým pomôže pri znudených večeroch počas voľna, ktoré nás čaká. Je mi jasné, že toho voľna tento rok nebude extra veľa, ale aj tak si myslím, že sa vám to môže zísť.

Digitálna garáž – je to asi najväčšia zmena oproti minulému roku. Google pripravil Digitálnu garáž, o ktorej som písal aj samostatný článok. Ide o videovzdelávanie v slovenčine, ktoré je doplnené testami, takže veľmi rýchlo zistíte, či vám videjká niečo dali alebo ste to len tak preleteli, aby bolo.

TRUNIVERSITY.sk – druhá veľká novinka v tomto zozname. TRUNIVERSITY spustili online kurzy, kde si podrobne môžete prejsť Google AdWords, SEO, Performance Marketing a ďalšie kurzy, pripravené priamo pre slovenský trh.

Google certifikáty – kto ma záujem zlepšiť sa podrobnejšie v Google AdWords / Analytics, tak odporúčam videá a kurzy cez Google Partners. Videá nie sú síce v slovenčine, ale sú dosť podrobné a každý si z toho zoberie veľmi veľa. Po prezretí videí si môžete následne spraviť certifikáty, ktoré sú relevantné aj pri príjímacích pohovoroch do digitálnych agentúr.

Videá z konferencie Marketing Festival – Zaujímavé videá z prezentácií z TOP CZ/SK konferencie zameranej na marketing. Tieto videá kupujem aj ja a odporúčam ich každému, kto sa zaujíma o marketing a na konferenciu nemohol ísť. Videá stoja do 40 EUR, určite to stojí za to.

Facebook Blueprint – kurzy, ktoré majú pomôcť lepšie vytvárať a reportovať reklamy, a tiež lepšie sa starať o Facebook stránku.

HubSpot Academy – V tejto akadémii sa môžete zadarmo vzdelávať v inbound marketingu a zároveň si spraviť aj certifikát, ktorý je celkom známy a uznávaný. Neviem presne aktuálne nastavenia, ale keď som si robil certifikát naposledny, tak samotná skúška k certifikátu trvala približne hodinu. Časová náročnosť závisí od toho, ako dlho sa budete musieť vzdelávať na to, aby ste skúšku zvládli.

Coursera – veľký výber online kurzov z rôznych segmentov, zadarmo a aj platených (marketing, programovanie, grafika). Na tomto webe si určite každý nájde niečo, v čom by sa chcel zdokonaliť.

Udemy – veľmi podobné ako Coursera, poskytuje taktiež obrovské množstvo kurzov, free aj platených.

SkillShare – podobne je na tom aj SkillShare kde si môžete otestovať free trial a následne zaplatiť balík na mesiac alebo rok za výhodnejšiu sumu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=“.vc_custom_1506520790668{margin-left: -180px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}“ el_id=“bg-lietadielko“][vc_column css=“.vc_custom_1506530421738{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″ css=“.vc_custom_1507554233307{padding-top: 25px !important;}“][vc_column_text css=“.vc_custom_1506520873059{padding-left: 30px !important;}“]

Dostávaj články na email

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″]








[/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][vc_single_image image=“5855″ alignment=“right“ css=“.vc_custom_1506520374924{margin-top: -80px !important;}“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jon Loomer – tento týpek by mal od Facebooku dostávať (ak ešte nedostáva) peniaze, lebo podľa mňa vie viac ako samotní Facebook zamestnanci. Aspoň čo sa týka reklamy a nových možností v reklame. Veľa píše a zadarmo robí aj webináre, kde sa môžete naučiť naozaj veľa. 

Facebook skupiny – možno sa to bude zdať ako úplná blbosť, ale v týchto skupinách nájdete najviac relevantných informácií pre slovenský a český trh. Preto ak sa budete doma nudiť, preklikajte si skupiny nižšie. V týchto skupinách použite search, ktorý funguje výborne na vyhľadanie tém, ktoré sú pre vás relevantné… a idete.

Skupiny, ktoré odporúčam:

Ak sa chcete udržať v obraze v oblasti digitálu, odporúčam pozrieť si každý mesiac Hype digital news – je to krátke video, kde Marek Didák (šéfko tejto agentúry) zhrnie vždy najnovšie veci z digitálu, ktoré sa udiali za posledný mesiac.

Zároveň v novom roku si môžete naplánovať niektorý z pravidelných eventov, kde sa môžete vzdelávať.

Digitálny štvrtok – toto je môj nový koncept, v ktorom sa budem pravidelne raz mesačne stretávať s hosťom v SATORI Stage v Bratislave a budeme rozoberať rôzne témy digitálu. Vstup bude okolo 10 – 20€ a ľudia, ktorí sledujú môj blog budú vždy v súťaži o pár free vstupov. Takže ak si mi ešte nedal like na stránke na FB, tak je najvyšší čas to napraviť.

Digitálne chuťovky – podujatie organizované ADMA, vždy na nejakú tému s odborníkmi na danú problematiku. Určite sa oplatí sledovať aktivity ADMA, aby ste mali prehľad. Okrem iného produkujú veľa vzdelávacích materiálov.

Digitálne raňajky – event organizovaný agentúrou PS:Digital. Neviem, či bude fungovať aj v roku 2017, ale ak áno, odporúčam si dať raz za čas takéto vzdelávacie raňajky na konkrétnu tému.

Blogy, ktoré sledujte

ADMA – Asociácia digitálnych marketingových agentúr – pravidelne píšu o zaujímavých témach

Verím, že sa počas Vianoc a ani v nasledujúcom roku nebudete nudiť, a hlavne, že sa nebudete sťažovať, že nie je priestor na vzdelávanie.

A kedže ty už máš tieto užitočné informácie, ale nechceš byť samozrejme sebecký človek, tak to vyzdieľaj, nech vedia aj kamaráti kamarátov a ich kamošov, že je tu tak veľa príležitostí na učenie sa. A hneď potom klikni na tento článok o tom, kde sa naučíš, prečo netreba zabúdať na affiliate marketing.

SHAAARE![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

bottom of page